Parmak uyusma genellikle eli ile surekli olarak ayni isi tekrarlayanlarda gorulen bir hastaliktir. Bayanlarda gorulme orani erkeklere oranla 4 kat daha fazladir. Hastalik 50 yas ve uzeri kisilerde daha sik gorulmektedir. Hastalik el bileginden dolayi kaynaklanmaktadir, bilekteki karpal tunel adi verilen kisimdan gecen sinirlerin sikismasi sonucunda olusmaktadir. Hastaliktaki belirtiler elde kuvvet kaybi, utulan seyleri dusurme gibi etkenlerdir.
Parmak uyusmasinin nedenleri
El bilegi yapisi itibari ile cok karisik bir bicimdedir. Parma, el, kol organlarimiz buradan gecen sinirler sayesinde calismaktadir. Burada bulunan sinirlerin uzerinde bant ile kapli bir tabaka bulunmaktadir bu tabaka orta yaslara dogru bir neden dolayisi ile kalinlasarak altinda bulunan sinirlere zarar vermektedir. Bu hastaliktan korunmak isteyenler agir yuk tasimayarak, duzenli bilek egzersiyi yaparak korunmus olurlar.
Mouse Kullanimi Hastalik Yapabilir
ozellikle gunluk mouse kullanimi fazla olan ve bilek kismi asiri hareket eden kisilerde bilek rahatsizligi gorulebilir. ileri yaslarda dengesiz titremeye neden olan bir hastalik olusabilir
onceki cevap:Bacak agrilari icin hangi doktora gidilir Sonraki Cevap: Goz tansiyonu nedir ?