Yurt dışı evlilik ile nasıl vize alınır

Puan: 6 out of 10 | Oy veren : 1 kişi. | Toplam Puan: 6.

yurt-disi-evlilik-vizesi.jpg

Kanunlara göre evlilik  17 yaşını doldurmuş olan kişiler arasında gerçekleşir.Yurtdışında Türk vatandaşı ile bir yabancı, bulundukları ülkenin evlendirmeye yetkili makamları huzurunda evlenebilirler.

Yurt dışında bir Türk ile evelenecekseniz bağlı bulunduğunuz Türk Konsolosluğuna müracat etmeniz gerekmektedir.Eğer yabancı uyruklu biriyle evlenecekseniz.Bağlı bulunduğunuz Belediye binasına yapmanız gerekmektedir.Evlendikten sonra oturma izniniz için Konsolosluğa tekrar başvuru yapmak zorundasınızdır.

Yurt Dışı Evlilik Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

1)Pasaport

2)Aile Cüzdanı

3)Eşinizin Kimliği Evlendikten sonraki soyadı ile olmalı

4)Sabıka Kaydınız

5)Vize süresi kadar sağlık sigortası

6)Eşinizin ilgili ülkede yaşadığı konutun ,kiracı yada mülk sahibi olduğunun ispatı olan belgeler.

7)Ulaşım Belgeleriniz

8)4 Resim

9)Sabıka kaydınız

Yurt dışı viza almak için Evlilik yorumlar (0)2013-05-23 10:56:39, Güzel: 0 , Kötü: 1